KSIĄŻKA
Żywienie w Turystyce - Grzesińska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | Wiesława Grzesińska, Danuta Gajewska |
Ilość stron | Strony: 208, Format: 15x20 cm |
Opis | Podręcznik zawiera wiadomości na temat znaczenia składników pokarmowych i ich wpływu na organizm człowieka oraz właściwości produktów spożywczych i zasad ich przechowywania w różnych warunkach. Przedstawiono zasady racjonalnego żywienia i układania jadłospisów. Towarzyszy im prezentacja nowszych osiągnięć w dziedzinie żywności i żywienia (makrobiotyki, zdrowa żywność). Omówiono zwyczaje żywieniowe w Polsce i w innych krajach oraz podstawy żywienia dietetycznego.Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół hotelarsko-turystycznych i gastronomicznych, kształcących kadry na potrzeby turystyki. wyd. I |
EAN | 9788302073120 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 8302073120 |
Autor | Wiesława Grzesińska, Danuta Gajewska |
Klasa | wieloletnie |
Wydanie | Rok wydania: 1999, oprawa broszurowa |
Wydawca | WSIP |
Ilość stron | Strony: 208, Format: 15x20 cm |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Przedmioty zawodowe
Książki