KSIĄŻKA
Żywienie w Turystyce - Grzesińska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor Wiesława Grzesińska, Danuta Gajewska
Ilość stron Strony: 208, Format: 15x20 cm
Opis Podręcznik zawiera wiadomości na temat znaczenia składników pokarmowych i ich wpływu na organizm człowieka oraz właściwości produktów spożywczych i zasad ich przechowywania w różnych warunkach. Przedstawiono zasady racjonalnego żywienia i układania jadłospisów. Towarzyszy im prezentacja nowszych osiągnięć w dziedzinie żywności i żywienia (makrobiotyki, zdrowa żywność). Omówiono zwyczaje żywieniowe w Polsce i w innych krajach oraz podstawy żywienia dietetycznego.Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół hotelarsko-turystycznych i gastronomicznych, kształcących kadry na potrzeby turystyki. wyd. I
EAN 9788302073120
Dział KSIĄŻKA
ISBN 8302073120
Autor Wiesława Grzesińska, Danuta Gajewska
Klasa wieloletnie
Wydanie Rok wydania: 1999, oprawa broszurowa
Wydawca WSIP
Ilość stron Strony: 208, Format: 15x20 cm
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]