KSIĄŻKA
Żywienie w stwardnieniu rozsianym [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Zdrowie - opracowania ogólne |
Autor | Dieter Pohlau, Gudrun Werner |
Ilość stron | 96 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Jednym z elementów terapii w stwardnieniu rozsianym - i to bardzo ważnym - jest leczenie dietetyczne, dzięki któremu możemy wpływać na poszczególne objawy towarzyszące chorobie. ograniczające m.in. liczbę rzutów. łagodzące takie dolegliwości. jak: zaparcia. męczliwość. problemy z pęcherzem. Książka ma służyć praktyczną pomocą na co dzień. W części teoretycznej. w tabelach. zawarte są informacje na temat wartości energetycznej produktów żywnościowych oraz zawartości składników odżywczych w różnych pokarmach. W drugiej części zaprezentowano przepisy na smaczne i zdrowe potrawy. odpowiednie dla chorych na stwardnienie rozsiane. Autorzy mają nadzieję. że ich poradnik ułatwi życie chorym i korzystnie wpłynie na ich samopoczucie. zarówno fizyczne. jak i psychiczne. |
EAN | 9788320030525 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | Dieter Pohlau, Gudrun Werner |
Rok wydania | 2005 |
Wydawca | PZWL |
Ilość stron | 96 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 20,5x14,5 cm |
Zdrowie - opracowania ogólne
Książki