KSIĄŻKA
Żywienie w stwardnieniu rozsianym [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Zdrowie - opracowania ogólne
Autor Dieter Pohlau, Gudrun Werner
Ilość stron 96
Okładka broszurowa
Opis Jednym z elementów terapii w stwardnieniu rozsianym - i to bardzo ważnym - jest leczenie dietetyczne, dzięki któremu możemy wpływać na poszczególne objawy towarzyszące chorobie. ograniczające m.in. liczbę rzutów. łagodzące takie dolegliwości. jak: zaparcia. męczliwość. problemy z pęcherzem. Książka ma służyć praktyczną pomocą na co dzień. W części teoretycznej. w tabelach. zawarte są informacje na temat wartości energetycznej produktów żywnościowych oraz zawartości składników odżywczych w różnych pokarmach. W drugiej części zaprezentowano przepisy na smaczne i zdrowe potrawy. odpowiednie dla chorych na stwardnienie rozsiane. Autorzy mają nadzieję. że ich poradnik ułatwi życie chorym i korzystnie wpłynie na ich samopoczucie. zarówno fizyczne. jak i psychiczne.
EAN 9788320030525
Dział KSIĄŻKA
Autor Dieter Pohlau, Gudrun Werner
Rok wydania 2005
Wydawca PZWL
Ilość stron 96
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 20,5x14,5 cm