KSIĄŻKA
Żywienie w chorobach nowotworowych [KSIĄŻKA]
32599
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria | Medycyna ogólna |
Powiązania | Promocja na sezon akademicki! |
Ilość stron | 1058 |
Okładka | miękka |
Opis | Publikacja w 2021 roku została wyróżniona Nagrodą Zespołową I. stopnia Jego Magnificencji Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie -prof. dr. hab. Michała Zasady. Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym. To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową. |
EAN | 9788301223304 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 9788301223304 |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2022 |
Język | polski |
Ilość stron | 1058 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 20.5x24.5cm |
Medycyna ogólna
Książki