KSIĄŻKA
Żywienie człowieka zdrowego i chorego T2 [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor red. Marian Grzymisławski, Jan Gawęcki
Ilość stron 472
Okładka broszurowa
Opis Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.
EAN 9788301164928
Dział KSIĄŻKA
Autor red. Marian Grzymisławski, Jan Gawęcki
Rok wydania 2011
Wydawca Wydawnictwo Naukowe PWN
Ilość stron 472
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16,5x24 cm