KSIĄŻKA
Żywienie człowieka zdrowego i chorego T2 [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | red. Marian Grzymisławski, Jan Gawęcki |
Ilość stron | 472 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. |
EAN | 9788301164928 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | red. Marian Grzymisławski, Jan Gawęcki |
Rok wydania | 2011 |
Wydawca | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Ilość stron | 472 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5x24 cm |
Pozostałe
Książki