KSIĄŻKA
Zupy - Polska Specjalność [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Ilość stron 128
Okładka miękka
Opis W polskiej tradycji zupa jest niezbędnym składnikiem obiadu, a nawet, jeśli jest odpowiednio skomponowana i pożywna, zastępuje cały obiad.
Jaką zupę można uznać za pierwszą wśród polskich? Zdania są tu podzielone, ale na liście popularnych i od dawna obecnych w naszej kuchni znajdą się na pewno pomidorowa i kapuśniak, fasolowa i grzybowa, barszcz, krupnik, piwna czy żurek? W tym poradniku znajdują się przepisy zarówno na zupy od dawna goszczące na polskich stołach (choć czasami w wersjach mało znanych), jak i na te, które stały się szczególnie modne w ostatnich latach, na przykład zupy kremy.
Uwzględniając najnowsze trendy żywieniowe autorki starały się, aby przepisy, które proponują, spełniały podstawowe kryterium - gwarantowały, że zupy będą smaczne i zdrowe.
EAN 9788379432424
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-01-29
ISBN 978-83-7943-242-4
Rok wydania 2014
Ilość stron 128
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 21.5 x 16.0 cm
Długość (razem z opakowaniem) 220
Szerokość (razem z opakowaniem) 160
Wysokość (razem z opakowaniem) 8