KSIĄŻKA
Zioła Lecznicze W Kuchni Polskiej [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Ilość stron | 32 |
Okładka | miękka |
Opis |
Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja - wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę. Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje. Cynamon, goździki, imbir lub ziele angielskie wyeksponują naturalną słodycz deserów i dań z owocami, które nie będą dzięki temu wymagały dodatkowego słodzenia. Natomiast sól stanie się mniej potrzebna, jeśli doda się pieprz lub curry. Najlepsze efekty smakowe daje połączenie kilku ziół w jednej potrawie. Aby przygotować je samodzielnie, trzeba wiedzieć oczywiście, co mieszać i w jakich proporcjach. Można jednak skorzystać z gotowych mieszanek leczniczych ziół przyprawowych, takich jak: zioła prowansalskie, fines herbes, melange classique czy shichimi togarashi. |
EAN | 9788378870388 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2015-01-09 |
Tytuł oryginalny | Zioła Lecznicze W Kuchni Polskiej |
ISBN | 978-83-7887-038-8 |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Rok wydania | 2015 |
Ilość stron | 32 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 135 x 210 x 4 |
Opracowanie zbiorowe
Pozostałe
Książki