KSIĄŻKA
Zawekować słońce. Historie o marmoladzie, małych owocach i słodkich wspomnieniach - Anastasia Zanoncelli [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Anastasia Zanoncelli |
Ilość stron | 128 |
Okładka | miękka |
Opis |
Na wsi, dzięki wynalezieniu przetworów, można było robić zapasy z tych owoców, których nie dawało się zjeść od razu lub których nie jadało sie czesto. Raczej nie wykorzystywano przy tym owoców jednego rodzaju, ale mieszano wszystkie owoce dostępne w gospodarstwach i ogrodach, tworzac śmiałe kompozycje, niekiedy przyprawiane pieprzem i ostrą papryczką (fragment). Czy zdarzyło Ci się kiedyś otworzyć słoik z powidłami i poczuć zapach skąpanego słońcem sadu, z którego pochodziły owoce? Ta książka jest niezwykłą historią rąk, które sięgały po dojrzałe owoce i przekształcały je w dżemy i galaretki, wekując w słoikach ciepłe lato. Stopniowo uwalniane, pozwalą nam cieszyć się słońcem w chwilach, gdy najbardziej nam go brakuje. To opowieść o dżemach, pachnących owocach i słodkich wspomnieniach, pełna wyjątkowych przepisów na przetwory. |
EAN | 9788364647536 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2015-05-28 |
ISBN | 978-83-64647-53-6 |
Autor | Anastasia Zanoncelli |
Rok wydania | 2015 |
Ilość stron | 128 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 130 x 200 x 8 |
Anastasia Zanoncelli
Pozostałe
Książki