KSIĄŻKA
Zasady żywienia człowieka. Podręcznik - Kunachowicz Hanna, Czarnowska-Misztal Elżbieta, Turlejska Halina [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor KUNACHOWICZ HANNA, CZARNOWSKA-MISZTAL ELŻBIETA, TURLEJSKA HALINA
Opis Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum - do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono w nim najnowsze wydanie `Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych` oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz negatywne skutki nieprawidłowego żywienia.
EAN 9788302091490
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-12-29
ISBN 978-83-02-09149-0
Nr katalogowy 101702
Autor KUNACHOWICZ HANNA, CZARNOWSKA-MISZTAL ELŻBIETA, TURLEJSKA HALINA
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2010
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]