KSIĄŻKA
Zamień Chemię Na Jedzenie - Julita Bator [KSIĄŻKA]

2999

Wysyłamy w 24h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499

Zamów w ciągu 3 godzin 12 minut,
a otrzymasz produkt już w poniedziałek!

Sprawdź warunki
Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Seria n/d
Autor Julita Bator
Ilość stron 200
Okładka broszurowa
Opis Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku! Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu ADHD.
Niewiele przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących sztucznych dodatków do żywności. Julita Bator weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na "polepszacze" i konserwanty musiała zmienić styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając dużych sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych produktów, żyć bez "chemii". Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane z naszego dzieciństwa. W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności, ale także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.
EAN 9788324020454
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2013-08-14
ISBN 978-83-240-2045-4
Seria n/d
Autor Julita Bator
Rok wydania 2013
Ilość stron 200
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 20.5 x 14.0 cm
Szerokość (razem z opakowaniem) 140
Wysokość (razem z opakowaniem) 20
Długość (razem z opakowaniem) 205