KSIĄŻKA
Z łąki na talerz [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Hanna Szymanderska |
Ilość stron | 232 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Już w epoce kamiennej ludzie zorientowali się, że rośliny nie tylko urozmaicają jedzenie, ale korzystnie działają na zdrowie. Dzięki instynktowi i doświadczeniu doszli do wniosku, że wiele z nich może pomóc w wyleczeniu rozmaitych schorzeń, zagoić rany, złagodzić dokuczliwe dolegliwości (...).Natura bogata jest w najwspanialsze, najzdrowsze i najtańsze rośliny lecznicze. Zdrowo i ciekawie można urozmaicić nasz jadłospis wieloma z nich, dlatego warto je poznać. Znakomicie przydaje się znajomość jadalnych chwastów na wycieczkach, biwakach, wakacjach pod namiotem - szczególnie teraz, kiedy wraca moda na zdrową żywność, a wielu ludzi zostaje wegetarianami (...).Sporo wiemy o stosowaniu takich przypraw, jak imbir, cynamon, goździki, kardamon, kurkuma czy szafran. Ze świata przywozimy kasję, alczatkę cytrynową, anyż gwiazdkowy czy sumak garbarski, a zapominamy o tym, że nasze pola, łąki i lasy pełne są dziko rosnących roślin, które urozmaicały smak potraw naszych przodków".ze wstępu Hanny Szymanderskiej |
EAN | 9788379430338 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | Hanna Szymanderska |
Rok wydania | 2014 |
Wydawca | Świat Książki |
Ilość stron | 232 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 21x21 cm |
Hanna Szymanderska
Pozostałe
Książki