KSIĄŻKA
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych. Podręcznik - Jastrzębski Witold [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | JASTRZĘBSKI WITOLD |
Opis | Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II technikum o zawodzie technik żywienia, specjalizacja - żywienie zbiorowe oraz o zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Publikację polecamy także uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności oraz słuchaczom policealnego studium zawodowego o specjalności: żywienie zbiorowe. Omówiono w niej budowę i działanie maszyn do obróbki mechanicznej i cieplnej surowców żywnościowych, do sporządzania i ekspedycji napojów, a także urządzeń chłodniczych i do mycia naczyń. Ponadto podano podstawowe wiadomości z rysunku technicznego, części maszyn, wiadomości o instalacjach elektrycznych, wodnych i kanalizacyjnych, obiegu chłodniczym oraz o projektowaniu technologicznym zakładów żywienia zbiorowego. |
EAN | 9788302071201 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-12-29 |
ISBN | 978-83-02-07120-1 |
Nr katalogowy | 88001 |
Autor | JASTRZĘBSKI WITOLD |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2007 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Przedmioty zawodowe
Książki