KSIĄŻKA
Wypieki Dla Diabetyków Wyd. II - Britta Macho, Tina Schlag [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Tina Schlag |
Ilość stron | 96 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Czy chorzy na cukrzyce nie mogą jeść słodyczy Nic bardziej mylnego. Obowiązuje ich ta sama zasada co ludzi zdrowych: wszystko można jeść, ale z umiarem. Jednak na całym świecie chorzy na cukrzycę zadręczają się wyrzutami sumienia po zjedzeniu kawałka ciasta czy tortu. Z pomocą śpieszą im dwie dyplomowane dietetyczki, Britta Macho i Tina Schlag, autorki nowej książki kucharskiej dla diabetyków. Do ciasta z pełnoziarnistej mąki, tłuszczów roślinnych i owoców dodają one odrobinę cukru, tworząc w ten sposób wspaniałe nowe przepisy lub wariacje tradycyjnych. Muffiny, strudle, ciasta drożdżowe, kruche i biszkoptowe przypadną do gustu całej rodzinie. Z myślą o cukrzykach typu 1. przy każdym przepisie podano też wartość ciasta w przeliczeniu na wymienniki węglowodanowe. |
EAN | 9788377731666 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2013-08-28 |
ISBN | 978-83-7773-166- |
Autor | Tina Schlag |
Rok wydania | 2013 |
Ilość stron | 96 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 21.5 x 23 cm |
Kuchnie świata i regionalne
Książki