KSIĄŻKA
Włoska sztuka dobrego gotowania - Pellegrino Artusi [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Pellegrino Artusi
Ilość stron 512
Okładka miękka ze skrzydełkami
Opis Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza. Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także dziennikarka pisząca od lat felietony dla "Twojego Stylu" i "Kuchni" oraz Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka, autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu.
EAN 9788328707641
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2017-11-14
Tytuł oryginalny La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene
ISBN 978-83-287-0764-1
Autor Pellegrino Artusi
Rok wydania 2017
Ilość stron 512
Okładka miękka ze skrzydełkami
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 170 x 240 x 30
Szerokość (razem z opakowaniem) 170
Wysokość (razem z opakowaniem) 30
Długość (razem z opakowaniem) 240