KSIĄŻKA
Włoska sztuka dobrego gotowania - Pellegrino Artusi [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Pellegrino Artusi |
Ilość stron | 512 |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Opis | Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza. Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także dziennikarka pisząca od lat felietony dla "Twojego Stylu" i "Kuchni" oraz Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka, autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu. |
EAN | 9788328707641 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2017-11-14 |
Tytuł oryginalny | La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene |
ISBN | 978-83-287-0764-1 |
Autor | Pellegrino Artusi |
Rok wydania | 2017 |
Ilość stron | 512 |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 170 x 240 x 30 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 30 |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Kuchnie świata i regionalne
Książki