KSIĄŻKA
Włoska sztuka dobrego gotowania - Pellegrino Artusi [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Pellegrino Artusi |
Ilość stron | 512 |
Okładka | twarda |
Opis | Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii. \"Włoska sztuka dobrego gotowania\" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza. |
EAN | 9788328718951 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2021-08-04 |
Tytuł oryginalny | La scienza in cucina e l'arte di mangier bene |
ISBN | 978-83-287-1895-1 |
Autor | Pellegrino Artusi |
Rok wydania | 2021 |
Ilość stron | 512 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 165 x 240 x |
Przekąski, sałatki i surówki
Książki