KSIĄŻKA
Właściwości fizyczne żywności [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Biotechnologia, technologia żywności
Autor praca zbiorowa
Ilość stron 340
Okładka broszurowa
Opis Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.
EAN 9788320437041
Dział KSIĄŻKA
Autor praca zbiorowa
Rok wydania 2010
Wydawca WNT
Ilość stron 340
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16,5x24 cm
Długość (razem z opakowaniem) 238
Szerokość (razem z opakowaniem) 165
Wysokość (razem z opakowaniem) 18