KSIĄŻKA
Wielka Księga Kuchni Polskiej [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Ciasta, desery
Seria Dobra kuchnia
Ilość stron 384
Okładka twarda
Opis W tej książce zgromadzone są przepisy zarówno dla tradycjonalistów, zakochanych w starej dobrej polskiej kuchni, jak i dla osób lubiących kuchenne eksperymenty. Można z tych przepisów skomponować urozmaicony codzienny jadłospis, można też skorzystać z nich przy układaniu menu wykwintnego obiadu czy kolacji.
Kuchnia polska potrafi być szalenie różnorodna. Z jednej strony tradycyjna oparta na starych, sprawdzonych przepisach, z drugiej - podatna na inspiracje i skłonna do eksperymentów. I tak było zawsze - Francuzi, Włosi, Litwini, Węgrzy wnosili do polskiej kuchni swoje kulinarne tradycje, dzięki czemu wzbogacali nasze menu i smak naszych potraw. Także dzisiaj chętnie sięgamy po dania z innych kuchni, także tych bardziej egzotycznych - azjatyckich, amerykańskich czy afrykańskich. W trosce o zdrowie i szczupłą sylwetkę próbujemy przeróżnych diet, staramy się eliminować z potraw nadmiar kalorii, chcemy jeść lekko, zdrowo i smacznie. Wszystko to jednak nie znaczy, że rezygnujemy z tradycyjnych polskich smaków - bigosu, pieczonych mięs, ryb w galarecie, pysznych sosów, pierogów czy wielkanocnych bab.
EAN 9788378870562
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-10-15
ISBN 978-83-7887-056-2
Seria Dobra kuchnia
Rok wydania 2014
Ilość stron 384
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 29.2 x 21.2 cm
Wysokość (razem z opakowaniem) 32
Szerokość (razem z opakowaniem) 212
Długość (razem z opakowaniem) 295