KSIĄŻKA
Wielka Księga Kuchni Polskiej [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Ciasta, desery |
Seria | Dobra kuchnia |
Ilość stron | 384 |
Okładka | twarda |
Opis |
W tej książce zgromadzone są przepisy zarówno dla tradycjonalistów, zakochanych w starej dobrej polskiej kuchni, jak i dla osób lubiących kuchenne eksperymenty. Można z tych przepisów skomponować urozmaicony codzienny jadłospis, można też skorzystać z nich przy układaniu menu wykwintnego obiadu czy kolacji. Kuchnia polska potrafi być szalenie różnorodna. Z jednej strony tradycyjna oparta na starych, sprawdzonych przepisach, z drugiej - podatna na inspiracje i skłonna do eksperymentów. I tak było zawsze - Francuzi, Włosi, Litwini, Węgrzy wnosili do polskiej kuchni swoje kulinarne tradycje, dzięki czemu wzbogacali nasze menu i smak naszych potraw. Także dzisiaj chętnie sięgamy po dania z innych kuchni, także tych bardziej egzotycznych - azjatyckich, amerykańskich czy afrykańskich. W trosce o zdrowie i szczupłą sylwetkę próbujemy przeróżnych diet, staramy się eliminować z potraw nadmiar kalorii, chcemy jeść lekko, zdrowo i smacznie. Wszystko to jednak nie znaczy, że rezygnujemy z tradycyjnych polskich smaków - bigosu, pieczonych mięs, ryb w galarecie, pysznych sosów, pierogów czy wielkanocnych bab. |
EAN | 9788378870562 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2014-10-15 |
ISBN | 978-83-7887-056-2 |
Seria | Dobra kuchnia |
Rok wydania | 2014 |
Ilość stron | 384 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 29.2 x 21.2 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 32 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 212 |
Długość (razem z opakowaniem) | 295 |
Ciasta, desery
Książki