KSIĄŻKA
Wielka Encyklopedia Kuchni Polskiej TW [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Ciasta, desery
Seria Dobra kuchnia
Autor Opracowanie zbiorowe
Ilość stron 608
Okładka twarda
Opis Wielka encyklopedia kuchni polskiej to skarbnica tradycyjnych i współczesnych przepisów do wykorzystywania na co dzień i od święta. Według nich przygotujesz szybki pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji, dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Znajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki, zaostrzające apetyt przystawki, znakomite desery, a także dania dla dzieci. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią: domowe przetwory, pieczywo, wędliny, pasztety, nalewki. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki.
Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać - o bogactwie jej smaków i aromatów świadczą zarówno współczesne, jaki dawne receptury, często twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijająch nie tylko nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze znakomitych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na wiele sposobów. Jak dawniej, tak i dziś chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nievco do naszych własnych upodobać kulinarnych.
EAN 9788378870654
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-11-10
Tytuł oryginalny Wielka Encyklopedia Kuchni Polskiej TW
ISBN 978-83-7887-065-4
Seria Dobra kuchnia
Autor Opracowanie zbiorowe
Rok wydania 2014
Ilość stron 608
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 34.8 x 25.4 cm