KSIĄŻKA
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna [KSIĄŻKA]

11399

Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria Medycyna ogólna
Powiązania Promocja na sezon akademicki!
Autor HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA
Ilość stron 150
Okładka miękka
Opis Zapotrzebowanie zdrowego człowieka na energię, składniki odżywcze i witaminy jest zróżnicowane i bardzo indywidualne. Zależy od wielu czynników takich jak płeć, wiek, stan fizjologiczny, rodzaj wykonywanej pracy, aktywności fizycznej czy warunków klimatycznych. Aby zachować dobry stan zdrowia codzienna dieta powinna być zbilansowana i urozmaicona oraz składać się z różnorodnych produktów spożywczych. Nieprawidłowy pod względem jakościowym i ilościowym sposób żywienia może powodować niedobory lub nadmiary żywieniowe a w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób dietozależnych. Tabele składu i wartości odżywczej informują w sposób szczegółowy o tym ile energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych i witamin zawierają różne produkty lub potrawy, co jest niezbędne przy prawidłowym komponowaniu poszczególnych dań i całodziennych jadłospisów. Książka przygotowana we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie. Pomoże wszystkim dietetykom w analizie sposobu odżywiania pod kątem prawidłowości w stosunku do zaleceń żywieniowych, zwłaszcza w sytuacjach, w których ważna jest kaloryczność i wartość odżywcza produktów.
EAN 9788320055863
Dział KSIĄŻKA
ISBN 9788320055863
Autor HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA
Rok wydania 2019
Wydanie 7
Język polski
Ilość stron 150
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 28.5x20.5cm