KSIĄŻKA
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw - Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna [KSIĄŻKA]
11399
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria | Medycyna ogólna |
Powiązania | Promocja na sezon akademicki! |
Autor | HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA |
Ilość stron | 150 |
Okładka | miękka |
Opis | Zapotrzebowanie zdrowego człowieka na energię, składniki odżywcze i witaminy jest zróżnicowane i bardzo indywidualne. Zależy od wielu czynników takich jak płeć, wiek, stan fizjologiczny, rodzaj wykonywanej pracy, aktywności fizycznej czy warunków klimatycznych. Aby zachować dobry stan zdrowia codzienna dieta powinna być zbilansowana i urozmaicona oraz składać się z różnorodnych produktów spożywczych. Nieprawidłowy pod względem jakościowym i ilościowym sposób żywienia może powodować niedobory lub nadmiary żywieniowe a w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób dietozależnych. Tabele składu i wartości odżywczej informują w sposób szczegółowy o tym ile energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych i witamin zawierają różne produkty lub potrawy, co jest niezbędne przy prawidłowym komponowaniu poszczególnych dań i całodziennych jadłospisów. Książka przygotowana we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie. Pomoże wszystkim dietetykom w analizie sposobu odżywiania pod kątem prawidłowości w stosunku do zaleceń żywieniowych, zwłaszcza w sytuacjach, w których ważna jest kaloryczność i wartość odżywcza produktów. |
EAN | 9788320055863 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 9788320055863 |
Autor | HANNA KUNACHOWICZ, IRENA NADOLNA |
Rok wydania | 2019 |
Wydanie | 7 |
Język | polski |
Ilość stron | 150 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 28.5x20.5cm |
HANNA KUNACHOWICZ
Medycyna ogólna
Książki