KSIĄŻKA
Usługi żywieniowe w hotelarstwie podręcznik (Tom IV) Technik hotelarstwa kwalifikacja T.12 - Joanna Duda, Sebastian Krzywda [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Historia
Autor Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Ilość stron 128
Okładka miękka
Opis REA - Usługi żywieniowe w hotelarstwie. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom IVPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.
EAN 978830214704351
Dział KSIĄŻKA
ISBN 9788302147043
Autor Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Rok wydania 2014
Ilość stron 128
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 170 x 240 x 6