KSIĄŻKA
Usługi żywieniowe w hotelarstwie podręcznik (Tom IV) Technik hotelarstwa kwalifikacja T.12 - Joanna Duda, Sebastian Krzywda [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Historia |
Autor | Joanna Duda, Sebastian Krzywda |
Ilość stron | 128 |
Okładka | miękka |
Opis | REA - Usługi żywieniowe w hotelarstwie. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom IVPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy. |
EAN | 978830214704351 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 9788302147043 |
Autor | Joanna Duda, Sebastian Krzywda |
Rok wydania | 2014 |
Ilość stron | 128 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 170 x 240 x 6 |
Joanna Duda
Historia
Książki