KSIĄŻKA
Tradycyjne ciasta [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Ilość stron | 176 |
Okładka | twarda |
Opis | Soczysta babka marmurkowa, delikatny tort prowansalski czy pulchne ciasto maślane - te nazwy klasycznych wypieków budzą wspomnienia z dzieciństwa? Któż nie pamięta wspaniałych zapachów ciast wydobywających się co niedziela z babcinego piekarnika, nie wspomina z miłością i znawstwem pieczonych słodkości, które nigdzie tak nie smakowały jak u babci i do dziś pozostają niedoścignionym wzorem? W tej książce zebraliśmy dla Was ulubione przepisy na ciasta i torty z repertuaru naszych babć i prababć - począwszy od zwykłych ciast z blachy, babek i placków owocowych poprzez kuszące pyszności z ciasta francuskiego i strudlowego aż po wymyślne torty i mazurki. Porzućcie więc mrożone torty i gotowe mieszanki do pieczenia i zacznijcie rozpieszczać dzieci, wnuki, przyjaciół i krewnych domowym ciastem, tak jak to czyniły nasze babcie. Jedno jest pewne: domowe wypieki również dziś smakują najlepiej! |
EAN | 9788377709702 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2013-03-13 |
ISBN | 978-83-7770-970-2 |
Rok wydania | 2013 |
Ilość stron | 176 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 21.5 x 26.5 cm |
Kuchnie świata i regionalne
Książki