KSIĄŻKA
Tradycje kulinarne Norwegii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek [KSIĄŻKA]

5299

Wysyłamy w 24h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499

Zamów w ciągu 8 godzin 28 minut,
a otrzymasz produkt już w poniedziałek!

Sprawdź warunki
Kategoria Nauki pomocnicze
Autor Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Okładka miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 240
Opis Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. \"Tradycje kulinarne Norwegii\" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.
EAN 9788365520845
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2022-10-28
ISBN 9788365520845
Autor Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Rok wydania 2022
Język polski
Okładka miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 240
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16.5x24.5cm
Długość (razem z opakowaniem) 230
Szerokość (razem z opakowaniem) 160
Wysokość (razem z opakowaniem) 20