KSIĄŻKA
Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor Magdalena Kaźmierczak
Ilość stron 304
Okładka broszurowa
Opis Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ,,cukiernik" w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.Materiał pozwala uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę dotyczącą:- znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka;- procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania;- opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich;- organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP;- normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej;- charakterystyki surowców cukierniczych;- charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.W książce uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu ,,cukiernik".
EAN 9788302141157
Dział KSIĄŻKA
Nr dopuszczenia 2011
Autor Magdalena Kaźmierczak
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2013
Wydawca WSIP
Ilość stron 304
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 17,6x25 cm