KSIĄŻKA
Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | Magdalena Kaźmierczak |
Ilość stron | 304 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ,,cukiernik" w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.Materiał pozwala uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę dotyczącą:- znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka;- procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania;- opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich;- organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP;- normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej;- charakterystyki surowców cukierniczych;- charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.W książce uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu ,,cukiernik". |
EAN | 9788302141157 |
Dział | KSIĄŻKA |
Nr dopuszczenia | 2011 |
Autor | Magdalena Kaźmierczak |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2013 |
Wydawca | WSIP |
Ilość stron | 304 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17,6x25 cm |
Magdalena Kaźmierczak
Przedmioty zawodowe
Książki