KSIĄŻKA
Technologie W Produkcji Cukierniczej Cz. 1 [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | Magdalena Kaźmierczak |
Ilość stron | 304 |
Okładka | miękka |
Opis | Technologie produkcji cukierniczej część 1 - podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie cukiernik w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Treści zawarte w podręczniku pozwalają uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę w zakresie:. znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka,. procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania,. opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich,. organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP,. normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej,. charakterystyki surowców cukierniczych,. charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich. W podręczniku uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.Podręcznik został opracowany zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględnia standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu cukiernik. |
EAN | 9788375443608 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7544-360-8 |
Autor | Magdalena Kaźmierczak |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2011 |
Wydawca | Rea |
Ilość stron | 304 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 165 x 235 |
Magdalena Kaźmierczak
Przedmioty zawodowe
Książki