KSIĄŻKA
Technologie W Produkcji Cukierniczej Cz. 1 [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor Magdalena Kaźmierczak
Ilość stron 304
Okładka miękka
Opis Technologie produkcji cukierniczej część 1 - podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie cukiernik w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Treści zawarte w podręczniku pozwalają uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę w zakresie:. znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka,. procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania,. opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich,. organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP,. normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej,. charakterystyki surowców cukierniczych,. charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich. W podręczniku uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.Podręcznik został opracowany zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględnia standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu cukiernik.
EAN 9788375443608
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7544-360-8
Autor Magdalena Kaźmierczak
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2011
Wydawca Rea
Ilość stron 304
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 235