KSIĄŻKA
Technologia żywności. Podręcznik cz.2 - Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor DŁUŻEWSKI MIECZYSŁAW, DŁUŻEWSKA ANNA
Opis Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności. Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.
EAN 9788302079764
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-12-29
Nr katalogowy 103002
ISBN 978-83-02-07976-4
Autor DŁUŻEWSKI MIECZYSŁAW, DŁUŻEWSKA ANNA
Klasa wieloletnie
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]