KSIĄŻKA
Technologia żywności. Podręcznik cz.2 - Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | DŁUŻEWSKI MIECZYSŁAW, DŁUŻEWSKA ANNA |
Opis | Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności. Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych. |
EAN | 9788302079764 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-12-29 |
Nr katalogowy | 103002 |
ISBN | 978-83-02-07976-4 |
Autor | DŁUŻEWSKI MIECZYSŁAW, DŁUŻEWSKA ANNA |
Klasa | wieloletnie |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Przedmioty zawodowe
Książki