KSIĄŻKA
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik cz.1 - Procner Aleksandra [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor PROCNER ALEKSANDRA
Opis Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz. Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
EAN 9788302027895
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-12-29
ISBN 978-83-02-02789-5
Nr katalogowy 79401
Autor PROCNER ALEKSANDRA
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2007
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]