KSIĄŻKA
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik cz.1 - Procner Aleksandra [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | PROCNER ALEKSANDRA |
Opis | Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz. Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej. |
EAN | 9788302027895 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-12-29 |
ISBN | 978-83-02-02789-5 |
Nr katalogowy | 79401 |
Autor | PROCNER ALEKSANDRA |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2007 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Przedmioty zawodowe
Książki