KSIĄŻKA
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia REA [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Biotechnologia, technologia żywności |
Autor | Małgorzata Konarzewska |
Ilość stron | 400 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych. Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień. |
EAN | 9788302147203 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | Małgorzata Konarzewska |
Rok wydania | 2014 |
Wydawca | WSIP |
Ilość stron | 400 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17x24 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 14 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Biotechnologia, technologia żywności
Książki