KSIĄŻKA
Technologia gastr. z towar.. 1 ZSZ REA-WSiP [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Biotechnologia, technologia żywności
Autor Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria Konarzewska-Sokołowska
Ilość stron 218
Okładka broszurowa
Opis Część 1. podręcznika zawiera: wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, omawia zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja isosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagańegzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie ,,kucharz małej gastronomii".
EAN 9788302141041
Dział KSIĄŻKA
Nr dopuszczenia Nr aprobaty: 46/03
Autor Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria Konarzewska-Sokołowska
Rok wydania 2013
Wydawca WSIP
Ilość stron 218
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 20,5x26 cm