KSIĄŻKA
Technologia gastr. z towar.. 1 ZSZ REA-WSiP [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Biotechnologia, technologia żywności |
Autor | Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria Konarzewska-Sokołowska |
Ilość stron | 218 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Część 1. podręcznika zawiera: wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, omawia zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja isosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagańegzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie ,,kucharz małej gastronomii". |
EAN | 9788302141041 |
Dział | KSIĄŻKA |
Nr dopuszczenia | Nr aprobaty: 46/03 |
Autor | Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria Konarzewska-Sokołowska |
Rok wydania | 2013 |
Wydawca | WSIP |
Ilość stron | 218 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 20,5x26 cm |
Biotechnologia, technologia żywności
Książki