KSIĄŻKA
Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Biotechnologia, technologia żywności |
Autor | Katarzyna Kocierz |
Ilość stron | 211 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu ,,cukiernik" na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Opracowany zgodnie z podstawą programową i standardamiwymagań egzaminacyjnych. Dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego.Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej. Składa się z 18 rozdziałów omawiających wyczerpująco poszczególne zagadnienia, m.in.: rysunek techniczny, części maszyn, urządzenia chłodnicze, organizację zakładu ciastkarskiego, piece cukiernicze. Przygotowany w sposób jasny i przystępny stanowi niezwykle cenne źródło wiedzy dla uczniów i słuchaczy kształcących się zawodzie cukiernika.Podręcznik ma bardzo atrakcyjną szatę graficzną, zawiera wiele kolorowych ilustracji, tabel, schematów i wykresów, które pomogą szybko i efektywnie przyswoić wiedzę dotyczącą np.:- rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn;- podstawowych wiadomości z elektrotechniki;- aparatury kontrolno-pomiarowej;- urządzeń chłodniczych;- transportu wewnętrznego;- organizacji zakładu ciastkarskiego;- urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów;- narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta;- pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia;- urządzeń do produkcji lodów;- urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych i mycia pojemników;- mechanizacji produkcji cukierniczej;- maszyn i urządzeń do produkcji karmelków;- gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej;- zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy. |
EAN | 9788302141140 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | Katarzyna Kocierz |
Rok wydania | 2013 |
Wydawca | WSIP |
Ilość stron | 211 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17,6x25 cm |
Katarzyna Kocierz
Biotechnologia, technologia żywności
Książki