KSIĄŻKA
Technika W Produkcji Cukierniczej [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor Kocierz Katarzyna
Opis Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu cukiernik na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej.Treści zawarte w podręczniku pozwalają uczniom i przyszłym  pracownikom zakładów  cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę  w zakresie:?    rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn,?    podstawowych wiadomości z elektrotechniki,?    aparatury kontrolno-pomiarowej,?    urządzeń chłodniczych,?    transportu wewnętrznego,?    organizacji zakładu ciastkarskiego,?    urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów,?    narządzi ręcznych  oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta,?    pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia,?    urządzeń do produkcji lodów,?    urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych oraz mycia pojemników,?    mechanizacji produkcji cukierniczej,?    maszyn i urządzeń do produkcji karmelków,?    gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej,?    zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy.
EAN 9788375441161
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7544-116-1
Autor Kocierz Katarzyna
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2010
Wydawca Wydawnictwo Rea
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 236 x 9 x 166