KSIĄŻKA
Technika W Produkcji Cukierniczej [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | Kocierz Katarzyna |
Opis | Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu cukiernik na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej.Treści zawarte w podręczniku pozwalają uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę w zakresie:? rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn,? podstawowych wiadomości z elektrotechniki,? aparatury kontrolno-pomiarowej,? urządzeń chłodniczych,? transportu wewnętrznego,? organizacji zakładu ciastkarskiego,? urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów,? narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta,? pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia,? urządzeń do produkcji lodów,? urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych oraz mycia pojemników,? mechanizacji produkcji cukierniczej,? maszyn i urządzeń do produkcji karmelków,? gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej,? zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy. |
EAN | 9788375441161 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7544-116-1 |
Autor | Kocierz Katarzyna |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2010 |
Wydawca | Wydawnictwo Rea |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 236 x 9 x 166 |
Przedmioty zawodowe
Książki