KSIĄŻKA
Szkoła na widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny - Łapanowski Grzegorz, Sobczak Maia [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Łapanowski Grzegorz, Sobczak Maia
Ilość stron 224
Okładka miękka
Opis Dla każdego, kto gotuje dla siebie i rodziny oraz dba o zdrowie. Dla osób świadomie wybierających zdrowe zasady odżywiania. Grzegorz Łapanowski - polski Jamie Oliver! Grzegorz Łapanowski jest ekspertem w dziedzinie zdrowego odżywiania. Przepisy, które proponuje w tej książce są proste, sprawdzone, do przygotowania z ogólnodostępnych w Polsce produktów. Autor pisze również o tym, co oznacza dobre jedzenie, dlaczego powinniśmy jeść zdrowo, jak robić zakupy, jak ważny jest ruch, wspólne gotowanie oraz jakie są zasady prawidłowej diety. W książce między innymi: zasady zdrowej diety dla całej rodziny, przepisy na domową pizzę, twarożki, ciasto pomarańczowe, sałatki, rybę w papilotach, placki gryczane czy sezamki. Dzięki książce "Szkoła na widelcu": - zrozumiesz, na czym polega i dlaczego tak ważne jest zdrowe odżywianie całej rodziny - będziesz mieć pewność, że każdy wybrany z książki przepis jest wartościowy - łatwo odnajdziesz danie na każdy posiłek w ciągu dnia Pierwsza część książki to poradnik dotyczący: zakupów, wpływu jedzenia na zdrowie, zasad prawidłowego odżywiania. Druga część to 70 przepisów, które podzielone zostały na rozdziały: śniadania, II śniadania, obiady, kolacje oraz przekąski i desery - wszystko, aby łatwo skomponować zdrowe posiłki na cały dzień. Każdy przepis składa się z listy produktów, opisu krok po kroku jak go przygotować oraz zdjęcia gotowej potrawy. Przy niektórych daniach pojawiają się wskazówki dotyczące alergii pokarmowych. Dodatkową zaletą są podpowiedzi umożliwiające modyfikacje przepisów, co otwiera nieograniczone możliwości samodzielnego eksperymentowania ze smakami. Na początku książki znajduje się tematyczny spis treści. Twarda oprawa powoduje, że książka stabilnie leży na stole i nie niszczy się w trakcie użytkowania. Grzegorz Łapanowski - kucharz i dziennikarz kulinarny. Założyciel fundacji Slow Food Youth Warszawa. Znany z programów kulinarnych "Ł'apetyt" i "Ł'apetyt II" emitowanych w stacji KUCHNIA.TV. Współpracował z redakcją Dzień Dobry TVN, gdzie wspólnie z Tomaszem Jakubiakiem prowadził dział kulinarny. Był autorem i współautorem licznych reportaży kulinarnych mi. z Polski, Maroka, Grecji, Sri Lanki, Włoch i Francji. Publikował m.in. na łamach Food Service'u, Przeglądu Gastronomicznego i News Gastro. Łapanowski prowadzi m.in. warsztaty i pokazy kulinarne, realizuje projekty edukacyjne dla dzieci i młodzieży. Założyciel fundacji Szkoła na widelcu. Obecnie związany z Polsatem. Prowadził program Top Chef, od września 2014 będzie jurorem w tym programie. Patronat medialny: Egodziecka.pl, sportowarodzina.pl
EAN 9788324520763
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-245-2076-3
Autor Łapanowski Grzegorz, Sobczak Maia
Rok wydania 2014
Ilość stron 224
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 240 x 20
Szerokość (razem z opakowaniem) 172
Długość (razem z opakowaniem) 248
Wysokość (razem z opakowaniem) 20