KSIĄŻKA
Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce - Joanna Smoluk-Sikorska [KSIĄŻKA]
4499
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria | Finanse, rachunkowość |
Autor | Joanna Smoluk-Sikorska |
Ilość stron | 136 |
Okładka | miękka |
Opis | Rolnictwo ekologiczne jest uznawane za jeden z podstawowych elementów zrównoważonego rozwoju i tym samym za jeden z głównych czynników poprawy warunków gospodarowania i życia na terenach wiejskich. Polska ma stosunkowo duży potencjał rozwoju tej metody produkcji, jednak warunkiem dalszego jego wzrostu jest efektywnie funkcjonujący rynek żywności ekologicznej. Niniejsza książka koncentruje się na trzech sferach tego rynku: przetwórstwie, dystrybucji (głównie poprzez kanał specjalistyczny) oraz zachowaniach konsumentów ekożywności. Książka ta stanowi diagnozę obecnego stanu rynku żywności ekologicznej i wskazuje na jego główne problemy, determinanty i perspektywy dalszego rozwoju. Monografia omawia również zmiany, jakie zaszły na rynku ekożywności w ostatnim czasie i prezentuje rekomendacje dla jego uczestników oraz instytucji publicznych odpowiedzialnych za rozwój rolnictwa ekologicznego. |
EAN | 9788366491854 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2021-08-03 |
ISBN | 978-83-66491-85-4 |
Autor | Joanna Smoluk-Sikorska |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2021 |
Ilość stron | 136 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Długość (razem z opakowaniem) | 230 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 160 |
Finanse, rachunkowość
Książki