KSIĄŻKA
Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta - Alicja Rokicka [KSIĄŻKA]
4199
Wysyłamy w 24h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Zamów w ciągu 2 dni 10 godzin 59 minut,
a otrzymasz produkt już w wtorek!
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Alicja Rokicka |
Ilość stron | 288 |
Okładka | miękka |
Opis | Smakoszu! Zatop zęby w rozpływających się kartaczach z rydzami i niech poniesie cię fantazja przy gotowaniu gulaszu. Może spróbujesz też roślinnego steka, a rodzinę oczarujesz niebiańskim soczewicowym pasztetem pod pierzynką z chrzanu i legendarnym już selerem a la śledź - z ogórkiem kiszonym i sojonezem. A na koniec pokrop spotkanie wytrawnym ponczem. Jedzenie zbliża ludzi. Przy jednym stole niech zasiądą wszystkożercy, ci, którzy ograniczają jedzenie mięsa, oraz wegetarianie i weganie. Chociaż mięso to jeden z podstawowych składników polskiej kuchni, wcale nie jest niezastąpione. Wegański stół jest tak samo bogaty, różnorodny i uginający się od pyszności jak ten tradycyjny. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie: zwolennik typowej polskiej kuchni oraz entuzjasta nowych smaków. Ta książka to kompozycja ponad stu wspaniałych i stuprocentowo roślinnych przepisów na śniadania, obiadki i podwieczorki, zupy, drugie dania i desery. Codzienne i świąteczne. Alicja Rokicka bierze pod nóż regionalne receptury. Przedstawia je w wersji bezmięsnej z ciekawym twistem. Wszystko lokalnie i sezonowo. Każda z potraw sprawdzi się nie tylko w Wigilię, Wielkanoc czy na przyjęciu noworocznym, ale nawet u cioci na imieninach. Te święta nie mogą się nie udać! Kopytka, rosół z lanymi kluskami, pyzy czy chrupiąca panierka kotletów schabowych - to moje wspomnienia z dzieciństwa. Okazuje się, że smaki, które kojarzymy z niedzielnym obiadem u babci, mogą być równie pyszne także w roślinnym wydaniu. "Świętujemy! to pozycja dla wszystkich, którzy z nostalgią marzą o smakach dzieciństwa, ale też punkt wyjścia dla mam i babć, które głowią się, co zrobić na obiad czy imieninową ucztę, by trafić w gusta całej rodziny, zwłaszcza gdy przy stole mają zasiąść młodsi (i starsi) weganie. Inspirację znajdą tu też kucharze szykujący się do roślinnego wesela - Wegan Nerd pokazuje, że okolicznościowa kuchnia roślinna to nie tylko faszerowana papryka. Polecamy". - Maciej Otrębski, RoślinnieJemy "Książka Alicji to pozycja obowiązkowa nie tylko dla wegan, ale dla wszystkich, którzy chcieliby spróbować kuchni roślinnej, nie rezygnując przy tym z tradycyjnych smaków. Zagłębiając się w przepisy Wegan Nerd, poczujecie zapach świątecznego poranka i ciepło domowego ogniska. Dzięki nim przygotujecie takie potrawy, które zyskają uznanie nawet najbardziej wymagającej cioci! Polecamy z całego serca". - Justyna Jaszczyk, Vegan Chalenge |
EAN | 9788366335318 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2019-10-30 |
ISBN | 978-83-66335-31-8 |
Autor | Alicja Rokicka |
Rok wydania | 2019 |
Wydawca | Marginesy |
Ilość stron | 288 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 170 x 225 x |
Długość (razem z opakowaniem) | 225 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 20 |
Alicja Rokicka
Przekąski, sałatki i surówki
Książki