KSIĄŻKA
Świat Od Kuchni W Poszukiwaniu Posiłku Doskonałego - Anthony Bourdain [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Anthony Bourdain
Ilość stron 336
Okładka broszurowa
Opis Anthony Bourdain, szczery do bólu szef kuchni i obdarzony niecodziennym poczuciem humoru podróżnik, rzuca się na ekstremalne potrawy światowej kuchni. Gwarantowany: soczysty język, pikantne portrety i cie-kawostki godne outsidera w czapce kucharskiej.
Anthony Bourdain to marka sama w sobie. Znany z telewizyjnego cyklu programów kulinarnych, w których w co najmniej bezpośredni sposób przedstawia wszystko, co zjeść należy, i to, czego spożywać absolutnie się nie powinno, napisał pamiętnik ze swoich kulinarnych podróży. Książka szybko pojawiła się na liście bestsellerów "New York Timesa" oraz zdobyła tytuł 2002 Food Book of the Year, nadawany przez British Guild of Food Writers, a sam autor ugruntował sławę jednego z najciekawszych szefów kuchni.
W "Świecie od kuchni" Tony Bourdain w znamienny dla siebie energetyzujący sposób otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej zaskakujących restauracji świata i opisuje najdziwaczniejsze, często przerażające potrawy. W czasie tej podróży dociera m.in. do Kambodży, Portugalii, Japonii, Wietnamu, Rosji, Francji, Wielkiej Brytanii, Meksyku i wschodniego wybrzeża USA. Czym zaskoczy orientalne menu? M.in. trującą rybą fugu, którą mogą przygotowywać jedynie kucharze ze specjalną licencją, jeszcze bijącym sercem kobry, smażonymi na chrupko baranimi jądrami czy gotowanym embrionem kaczki.
A który z nich to, według Tony'ego Bourdaina, posiłek doskonały? Tego Czytelnik się dowie z książki.
EAN 9788377050750
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-03-07
Tytuł oryginalny Świat Od Kuchni W Poszukiwaniu Posiłku Doskonałego
ISBN 978-83-7705-075-0
Autor Anthony Bourdain
Rok wydania 2011
Wydawca Carta Blanca
Ilość stron 336
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 12,5 x 20 cm