KSIĄŻKA
Sushi. Ponad 100 wspaniałych przepisów - Terry Jeavons [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Terry Jeavons |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Opis | Sushi to coś więcej niż surowa ryba połączona z ryżem. Jest to jeden z najbardziej eleganckich i stylowych elementów japońskiej sztuki kulinarnej. Ryż można tu wykorzystać na wiele sposobów, komponując go z surową gotowana i smażoną rybą, mięsem, jajkami, serem i wszelkiego rodzaju warzywami. Sushi ma zadowalać nie tylko podniebienie, ale i cieszyć oko smakosza, a wygląd potrawy jest w kuchni japońskiej równie ważny, jak jej smak. Warto nauczyć się przygotowywania różnych rodzajów sushi, aby móc wyczarować wspaniałe dania na każda okazję i zaimponować gościom oraz domownikom kunsztem i fantazją kulinarną, czerpiąc z niezwykłego zbioru przypisów przedstawionych w tej książce. |
EAN | 9781407552682 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-1-4075-5268-2 |
Autor | Terry Jeavons |
Rok wydania | 2009 |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 12x15 cm |
Pozostałe
Książki