KSIĄŻKA
Sushi I Sashimi - Rosalba Gioffre [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Diety, zdrowy styl życia
Autor Rosalba Gioffre
Ilość stron 90
Okładka broszurowa
Opis Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.
EAN 9788377730300
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-05-30
ISBN 978-83-7773-030-0
Autor Rosalba Gioffre
Rok wydania 2012
Ilość stron 90
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 22 x 23,5 cm