KSIĄŻKA
Sushi I Sashimi - Rosalba Gioffre [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Diety, zdrowy styl życia |
Autor | Rosalba Gioffre |
Ilość stron | 90 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały. |
EAN | 9788377730300 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-05-30 |
ISBN | 978-83-7773-030-0 |
Autor | Rosalba Gioffre |
Rok wydania | 2012 |
Ilość stron | 90 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 22 x 23,5 cm |
Rosalba Gioffre
Diety, zdrowy styl życia
Książki