KSIĄŻKA
Sushi i sashimi - Rosalba Gioffré, Keisuke Kuroda [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Rosalba Gioffre, Keisuke Kuroda
Ilość stron 90
Okładka miękka
Opis Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.
EAN 9788377736302
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2016-10-28
ISBN 978-83-7773-630-2
Autor Rosalba Gioffre, Keisuke Kuroda
Rok wydania 2016
Ilość stron 90
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 220 x 235 x 10