KSIĄŻKA
Sushi i sashimi - Rosalba Gioffré, Keisuke Kuroda [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Rosalba Gioffre, Keisuke Kuroda |
Ilość stron | 90 |
Okładka | miękka |
Opis | Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały. |
EAN | 9788377736302 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2016-10-28 |
ISBN | 978-83-7773-630-2 |
Autor | Rosalba Gioffre, Keisuke Kuroda |
Rok wydania | 2016 |
Ilość stron | 90 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 220 x 235 x 10 |
Rosalba Gioffre
Kuchnie świata i regionalne
Książki