KSIĄŻKA
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni - Opracowanie zbiorowe [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Seria Polskie Tradycje Kulinarne
Autor Opracowanie zbiorowe
Ilość stron 144
Okładka twarda
Opis Prezentujemy wybór przepisów na sosy zimne i gorące. Znajdziesz tu receptury na takie sztandarowe specjały, jak winegret w kilku odsłonach, majonez, beszamel czy sos holenderski, a także sporo oryginalnych pomysłów ? np. na sos wielkanocny, chrzanowy z gruszką czy rakowy. Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych ? idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników. Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu ? np. greckie tzatziki czy włoskie pesto. Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich ? mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych.
EAN 9788377070673
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-08-16
ISBN 978-83-7707-067-3
Seria Polskie Tradycje Kulinarne
Autor Opracowanie zbiorowe
Wydanie 1
Rok wydania 2011
Ilość stron 144
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 146 x 207 x 15