KSIĄŻKA
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni - Opracowanie zbiorowe [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Ilość stron | 144 |
Okładka | twarda |
Opis | Prezentujemy wybór przepisów na sosy zimne i gorące. Znajdziesz tu receptury na takie sztandarowe specjały, jak winegret w kilku odsłonach, majonez, beszamel czy sos holenderski, a także sporo oryginalnych pomysłów ? np. na sos wielkanocny, chrzanowy z gruszką czy rakowy. Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych ? idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników. Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu ? np. greckie tzatziki czy włoskie pesto. Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich ? mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych. |
EAN | 9788377070673 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2011-08-16 |
ISBN | 978-83-7707-067-3 |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2011 |
Ilość stron | 144 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 146 x 207 x 15 |
Opracowanie zbiorowe
Kuchnie świata i regionalne
Książki