KSIĄŻKA
Smaki Toskanii - Aleksandra Seghi [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Aleksandra Seghi |
Ilość stron | 160 |
Okładka | miękka |
Opis |
Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko: zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury… Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię. Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na pokolenie. W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się intuicją i indywidualnym poczuciem smaku. „Smaki Toskanii” to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach. Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym towarzystwie - przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii. „[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole” - Fabio Pichci, florencki kuchmistrz. |
EAN | 9788376702308 |
Dział | KSIĄŻKA |
Tytuł oryginalny | Smaki Toskanii |
ISBN | 978-83-7670-230-8 |
Autor | Aleksandra Seghi |
Rok wydania | 2011 |
Wydawca | Buchmann |
Ilość stron | 160 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 14,8 x 21 cm |
Kuchnie świata i regionalne
Książki