KSIĄŻKA
Smaki Toskanii - Aleksandra Seghi [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Aleksandra Seghi
Ilość stron 160
Okładka miękka
Opis Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko:
zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury…
Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię.
Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na pokolenie.
W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej
podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W
większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości
składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się
intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.
„Smaki Toskanii” to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka
w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a
także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.
Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez
autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie
się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym towarzystwie -
przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.
„[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole”
- Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.
EAN 9788376702308
Dział KSIĄŻKA
Tytuł oryginalny Smaki Toskanii
ISBN 978-83-7670-230-8
Autor Aleksandra Seghi
Rok wydania 2011
Wydawca Buchmann
Ilość stron 160
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 14,8 x 21 cm