KSIĄŻKA
Smaki Indii Smaki Świata - Julie Schwob [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Julie Schwob |
Ilość stron | 140 |
Okładka | miękka |
Opis | Książka dla miłośników dobrej kuchni i kulinarnych podróży. Kuchnia indyjska kształtowała się przez wiele wieków. Podstawowymi cechami są zapewne przyprawy używane do przygotowywania potraw. Tymi ziołami są oczywiście: kolendra, curry, kurkuma, czerwone i zielone strączki chili, szafran, cynamon, curry, czarne nasiona gorczycy, anyż, kozieradka, asafetyda, tamaryndowce, goździki, kardamon i wiele, wiele innych. Nowoczesna szata graficzna i niezwykle barwne fotografie. |
EAN | 9788328012660 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2015-01-28 |
ISBN | 978-83-280-1266-0 |
Autor | Julie Schwob |
Rok wydania | 2015 |
Wydawca | Buchmann |
Ilość stron | 140 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 19.0 x 24.0 cm |
Julie Schwob
Kuchnie świata i regionalne
Książki