KSIĄŻKA
Smaki Dwudziestolecia Zwyczaje Kulinarne Bale I Bankiety (twarda) - Maja Łozińska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Opracowania ogólne
Autor Maja Łozińska
Ilość stron 184
Okładka twarda
Opis Książka zabiera czytelników w podróż po międzywojennej Polsce, w której ważnym zmianom politycznym i gospodarczym towarzyszyły przeobrażenia w formach życia towarzyskiego i kulturze jedzenia.
Autorka, Maja Łozińska, w barwny sposób pisze o tych przemianach, pokazuje modne luksusowe restauracje, kawiarnie literackie i cukiernie, a także podmiejskie spelunki i wiejskie gospody. Opowiada o handlu artykułami spożywczymi, o sklepach kolonialnych i wiejskich jarmarkach, o codziennym stole i eleganckich przyjęciach, o słynnych smakoszach i o autorach kulinarnych przepisów.
Smakowitą opowieść ubarwiają fragmenty wspomnień, liczne anegdoty, a także ciekawe, wcześniej niepublikowane zdjęcia archiwalne oraz reprodukcje malarstwa.
EAN 9788301167493
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-10-20
Tytuł oryginalny Smaki Dwudziestolecia Zwyczaje Kulinarne Bale I Bankiety (twarda)
ISBN 978-83-01-016749-3
Autor Maja Łozińska
Rok wydania 2011
Wydawca PWN
Ilość stron 184
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 19,5 x 23,5 cm