KSIĄŻKA
Sery Masło Jogurt Kefir (twarda) - Lotte Hanreich, Edith Zeltner [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Lotte Hanreich, Edith Zeltner
Ilość stron 175
Okładka twarda
Opis Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów.
Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.
Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:
- twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
- bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
- ser monastyrski i ser piwny
- sery pleśniowe - brie, camembert, roquefort
- sery półtwarde i twarde - tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
- śmietanę i masło
- zsiadłe mleko, jogurt i kefir
Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów
Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
EAN 9788370737634
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2009-09-17
Tytuł oryginalny Sery Masło Jogurt Kefir (twarda)
ISBN 978-83-7073-763-4
Autor Lotte Hanreich, Edith Zeltner
Rok wydania 2009
Wydawca Multico
Ilość stron 175
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 15,5 x 21,5 cm