KSIĄŻKA
Sery Masło Jogurt Kefir (twarda) - Lotte Hanreich, Edith Zeltner [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Lotte Hanreich, Edith Zeltner |
Ilość stron | 175 |
Okładka | twarda |
Opis |
Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: - twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel - bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę - ser monastyrski i ser piwny - sery pleśniowe - brie, camembert, roquefort - sery półtwarde i twarde - tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan - śmietanę i masło - zsiadłe mleko, jogurt i kefir Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów Praktyczny poradnik dla domowych serowarów. |
EAN | 9788370737634 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2009-09-17 |
Tytuł oryginalny | Sery Masło Jogurt Kefir (twarda) |
ISBN | 978-83-7073-763-4 |
Autor | Lotte Hanreich, Edith Zeltner |
Rok wydania | 2009 |
Wydawca | Multico |
Ilość stron | 175 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 15,5 x 21,5 cm |
Kuchnie świata i regionalne
Książki