KSIĄŻKA
Ryby na różne sposoby - Aldo Zilli [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Dania główne | Kuchnie świata i regionalne
Autor Aldo Zilli
Ilość stron 144
Okładka twarda
Opis Ogromny asortyment dostępnych na rynku ryb i egzotycznych owoców morza może onieśmielać, dlatego właśnie znany restaurator londyński i słynny ekspert kuchni rybnej Aldo Zilli postanowił napisać "Ryby na różne sposoby". Książka ta, to nic innego, jak kompendium wiedzy, niezbędnej do właściwej obróbki, przygotowania i podania ryb oraz najbardziej nawet wymyślnych owoców morza. Aldo podpowie nam więc, jak odróżnić rybę świeżą od nieświeżej, jak dobrać zioła i przyprawy, tak, aby podkreślały, a nie tłumiły delikatny smak ryb. Z książki Zittiego dowiemy się również jak, krok po kroku, zapanierować filety rybne, jak wypatroszyć całą rybę, jak przygotować steki rybne i rolady. Dodatkowym udogodnieniem są ilustracje, które ilustrują każdy etap przygotowań; zwieńczeniem zaś - smakowite przepisy. Aldo dowodzi, że najlepsze dania z ryb to te, które powstają w oparciu o sprawdzone i niewyszukane metody przygotowania, takie jak pieczenie w folii, duszenie lub grillowanie. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów, z których każdy poświęcony jest kolejno rybom okrągłym, płaskim, rybom egzotycznym, oleistym i skorupiakom. W każdej z części czytelnik znajdzie wyczerpujące informacje na temat poszczególnych gatunków oraz znakomite przepisy.
EAN 9788374950275
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2006-10-11
Tytuł oryginalny Ryby Na Różne Sposoby
ISBN 978-83-7495-027-5, 83-7495-027-7
Autor Aldo Zilli
Rok wydania 2006
Wydawca Muza
Ilość stron 144
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 207 x 232 mm, 20,5 x 23,5 cm