KSIĄŻKA
Ryby I Owoce Morza (twarda) - Jacques Le Divellec [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Jacques Le Divellec |
Ilość stron | 383 |
Okładka | twarda |
Opis | Ponad 400 przepisów na potawy z ryb i owoców morza. Potrawy oryginalne: żabnica po amerykańsku, bisque z homara; potrawy francuskie: bouillabaisse, raki po bordosku; potrawy klasyczne: sushi i sashimi, waterzoi, zarzuela. Ponad 100 prostych przepisów na smaczne i oryginalne potrawy, opracowanych przez Jacques'a Le Divelleca na potrzeby tej książki: homarce z porami i miętą, włoska pastilla z żabnicą, nitki ziemniaczane z kawiorem i kwaśną śmietaną. Wszystkie sposoby przyrządzania potraw: gotowanie w wywarach, pieczenie na grillu, pieczenie w piekarniku, w papilotach, w soli, smażenie w woku, smażenie w głębokim tłuszczu. Charakterystyka ryb i owoców morza, uwzględniająca miejsca ich występowania i okresy połowów, oraz rady, jak je wybierać i przyrządzać. Sposoby sprawiania ryb i owoców morza, omówione krok po kroku i pokazane na zdjęciach. |
EAN | 9788389771018 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2007-07-16 |
Tytuł oryginalny | Ryby I Owoce Morza (twarda) |
ISBN | 83-89771-01-2 |
Autor | Jacques Le Divellec |
Rok wydania | 2002 |
Wydawca | Larousse |
Ilość stron | 383 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 19,5 x 26,5 cm |
Kuchnie świata i regionalne
Książki