KSIĄŻKA
Ryby I Owoce Morza (twarda) - Jacques Le Divellec [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Jacques Le Divellec
Ilość stron 383
Okładka twarda
Opis Ponad 400 przepisów na potawy z ryb i owoców morza. Potrawy oryginalne: żabnica po amerykańsku, bisque z homara; potrawy francuskie: bouillabaisse, raki po bordosku; potrawy klasyczne: sushi i sashimi, waterzoi, zarzuela. Ponad 100 prostych przepisów na smaczne i oryginalne potrawy, opracowanych przez Jacques'a Le Divelleca na potrzeby tej książki: homarce z porami i miętą, włoska pastilla z żabnicą, nitki ziemniaczane z kawiorem i kwaśną śmietaną. Wszystkie sposoby przyrządzania potraw: gotowanie w wywarach, pieczenie na grillu, pieczenie w piekarniku, w papilotach, w soli, smażenie w woku, smażenie w głębokim tłuszczu. Charakterystyka ryb i owoców morza, uwzględniająca miejsca ich występowania i okresy połowów, oraz rady, jak je wybierać i przyrządzać. Sposoby sprawiania ryb i owoców morza, omówione krok po kroku i pokazane na zdjęciach.
EAN 9788389771018
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2007-07-16
Tytuł oryginalny Ryby I Owoce Morza (twarda)
ISBN 83-89771-01-2
Autor Jacques Le Divellec
Rok wydania 2002
Wydawca Larousse
Ilość stron 383
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 19,5 x 26,5 cm