KSIĄŻKA
Roślinna kuchnia regionalna - Paweł Ochman [KSIĄŻKA]

3699

Wysyłamy w 72h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Paweł Ochman
Okładka miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 344
Opis Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się jak smakują ziemniaki z jagodami, \"pizza\" z Borów Tucholskich i owocowe zupy z niezwykłymi dodatkami. Dowiecie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca - jak choćby takich, jak wiele tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci. Przygotujecie z prostych i tanich składników, wyjątkowe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Poznajcie regionalną kuchnie naszego kraju z użyciem roślinnych składników i cieszcie się wyjątkowym smakiem. Paweł Ochman - weganin, autor bloga weganon.pl, ponad 1000 oryginalnych przepisów i książki Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału . Odkrywca regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.
EAN 9788366500877
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2020-10-14
ISBN 978-83-66500-87-7
Autor Paweł Ochman
Rok wydania 2020
Okładka miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 344
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 170 x 225 x
Szerokość (razem z opakowaniem) 170
Wysokość (razem z opakowaniem) 30
Długość (razem z opakowaniem) 230