KSIĄŻKA
Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa, zrazy [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Jacek Kowalski
Ilość stron 72
Okładka twarda
Opis Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami - książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów.
EAN 9788361374534
Dział KSIĄŻKA
Autor Jacek Kowalski
Rok wydania 2008
Wydawca Dębogóra
Ilość stron 72
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 15x21 cm