KSIĄŻKA
Ramen. Zupa szczęścia i miłości - Tove Nilsson [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Tove Nilsson |
Ilość stron | 152 |
Okładka | twarda |
Opis | Ramen to obok sushi największy kulinarny towar eksportowy Japonii, który od lat robi furorę na całym świecie. Niewiele dań jest równie uzależniających jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych - od tych najprostszych do najbardziej złożonych - możesz doświadczyć zarówno w zapyziałym barze w Tokio, jak i najmodniejszej knajpie w Los Angeles. Na początek dostajesz dużą miskę wypełnioną po brzegi parującym bulionem, gotowanym nawet przez 48 godzin. Bulion ma wyjątkowo intensywny smak od suszonych grzybów, alg, miso i płatków suszonej ryby oraz cudownie gładką powierzchnię z widocznymi kropelkami tłuszczu. W głębokiej misce znajdują się zwinięte nitki cienkiego, sprężystego makaronu, pływają marynowane w sosie sojowym jajka i inne dodatki. Bierzesz pierwszy łyk i? wpadasz po uszy! Na Ramen składa się kilkadziesiąt przepisów, w których kluczową rolę odgrywają domowej roboty bulion i makaron ramen, ale znajdziesz tutaj również dania takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki i tempura. Tove Nilsson jest szefową kuchni i dziennikarką kulinarną. Nie ustaje w poszukiwaniach idealnego ramenu i najlepszego makaronu. Jest również autorką książek \"Soda, lemonad & snacks\" (Soda, lemoniada i przekąski 2014) i \"Ägg\" (Jajka, 2015). |
EAN | 9788382953275 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2023-02-21 |
ISBN | 978-83-8295-327-5 |
Autor | Tove Nilsson |
Rok wydania | 2023 |
Ilość stron | 152 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 190 x 240 x |
Tove Nilsson
Przekąski, sałatki i surówki
Książki