KSIĄŻKA
Przysmaki z ziemniaków. Polskie tradycje kulinarne - Ewa Aszkiewicz [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Seria Polskie Tradycje Kulinarne
Autor Ewa Aszkiewicz
Ilość stron 240
Okładka twarda
Opis Ziemniaki to podstawa polskiej kuchni. I nie ma nic bardziej mylnego niż przekonanie, że potrawy z nich są monotonne. Niniejsza książka udowadnia, że na bazie tego składnika można stworzyć prawdziwe cuda kulinarne na wszelkie okazje. Znajdziecie tu ponad 200 przepisów na rozmaite dania z ziemniaków: purée, które można przyrządzić na co najmniej 14 sposobów, kluski i placki z różnymi dodatkami, zapiekanki, zupy oraz sałatki. W książce zamieszczono receptury na dania proste i codzienne, np. ziemniaczane purée zapiekane z zielonym groszkiem czy kluski z surowych ziemniaków, a także na potrawy wykwintne, np. ziemniaki zapiekane po nelsońsku czy zupę ziemniaczaną z wędzoną rybą. Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.
EAN 9788377070956
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-05-22
ISBN 978-83-7707-095-6
Seria Polskie Tradycje Kulinarne
Autor Ewa Aszkiewicz
Wydanie 1
Rok wydania 2012
Ilość stron 240
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 145 x 207 x 21