KSIĄŻKA
Przysmaki z ziemniaków. Polskie tradycje kulinarne - Ewa Aszkiewicz [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Ewa Aszkiewicz |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Opis | Ziemniaki to podstawa polskiej kuchni. I nie ma nic bardziej mylnego niż przekonanie, że potrawy z nich są monotonne. Niniejsza książka udowadnia, że na bazie tego składnika można stworzyć prawdziwe cuda kulinarne na wszelkie okazje. Znajdziecie tu ponad 200 przepisów na rozmaite dania z ziemniaków: purée, które można przyrządzić na co najmniej 14 sposobów, kluski i placki z różnymi dodatkami, zapiekanki, zupy oraz sałatki. W książce zamieszczono receptury na dania proste i codzienne, np. ziemniaczane purée zapiekane z zielonym groszkiem czy kluski z surowych ziemniaków, a także na potrawy wykwintne, np. ziemniaki zapiekane po nelsońsku czy zupę ziemniaczaną z wędzoną rybą. Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku. |
EAN | 9788377070956 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-05-22 |
ISBN | 978-83-7707-095-6 |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Ewa Aszkiewicz |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2012 |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 145 x 207 x 21 |
Ewa Aszkiewicz
Kuchnie świata i regionalne
Książki