KSIĄŻKA
Przysmaki z podrobów - Opracowanie zbiorowe [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Ilość stron | 109 |
Okładka | twarda |
Opis | Podroby w dawnej kuchni polskiej cieszyły się dużą popularnością i były uważane za szczególny przysmak. W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na specjały z wątroby, flaków, serc, żołądków, ozora, nerek, płuc i ogona. Ponadto podajemy kilka przepisów na kaszankę i czerninę. Znajdziesz tu ciekawe propozycje przekąsek, zup oraz dań głównych. Obok takich znanych potraw, jak ozorki w galarecie czy płucka na kwaśno, prezentujemy m.in. zapomniane żarniuki i gęsi pipek. |
EAN | 9788377070703 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2011-09-06 |
ISBN | 978-83-7707-070-3 |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2011 |
Ilość stron | 109 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 145 x 205 x 11 |
Opracowanie zbiorowe
Kuchnie świata i regionalne
Książki