KSIĄŻKA
Przysmaki z podrobów - Opracowanie zbiorowe [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Seria Polskie Tradycje Kulinarne
Autor Opracowanie zbiorowe
Ilość stron 109
Okładka twarda
Opis Podroby w dawnej kuchni polskiej cieszyły się dużą popularnością i były uważane za szczególny przysmak. W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na specjały z wątroby, flaków, serc, żołądków, ozora, nerek, płuc i ogona. Ponadto podajemy kilka przepisów na kaszankę i czerninę. Znajdziesz tu ciekawe propozycje przekąsek, zup oraz dań głównych. Obok takich znanych potraw, jak ozorki w galarecie czy płucka na kwaśno, prezentujemy m.in. zapomniane żarniuki i gęsi pipek.
EAN 9788377070703
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-09-06
ISBN 978-83-7707-070-3
Seria Polskie Tradycje Kulinarne
Autor Opracowanie zbiorowe
Wydanie 1
Rok wydania 2011
Ilość stron 109
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 145 x 205 x 11