KSIĄŻKA
Przysmaki wiejskiej piekarni - Zbigniew Prokopczuk [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Zbigniew Prokopczuk
Ilość stron 128
Okładka twarda
Opis Przekonaj się, że wyrób pieczywa wcale nie jest umiejętnością zarezerwowaną wyłącznie dla profesjonalistów ? chleb czy bułki z powodzeniem możesz upiec samodzielnie w domu. W niniejszej książce prezentujemy zbiór przepisów na smaczne i zdrowe (bo pozbawione przemysłowych ?ulepszaczy?) chleby na zakwasie oraz drożdżowe ? np. chleb ciabatta, chleb dyniowy, miodowy, kukurydziany czy żytni z kminkiem. Ponadto polecamy receptury na całą gamę bułek ? np. szwedki czy bułki z ziarnami. Uzupełnienie publikacji stanowią pomysły na wyroby półcukiernicze ? np. chleb turecki, chałki czy bułeczki cynamonowe. Przepisy poprzedza obszerny rozdział, w którym znajdziesz niezbędne informacje na temat wypieku pieczywa w domu, m.in. jakie zgromadzić akcesoria, jakie są rodzaje mąki i etapy wytwarzania.
EAN 9788377070901
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7707-090-1
Autor Zbigniew Prokopczuk
Wydanie 1
Rok wydania 2011
Ilość stron 128
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 170 x 247 x 12