KSIĄŻKA
Przysmaki wiejskiej piekarni - Zbigniew Prokopczuk [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Zbigniew Prokopczuk |
Ilość stron | 128 |
Okładka | twarda |
Opis | Przekonaj się, że wyrób pieczywa wcale nie jest umiejętnością zarezerwowaną wyłącznie dla profesjonalistów ? chleb czy bułki z powodzeniem możesz upiec samodzielnie w domu. W niniejszej książce prezentujemy zbiór przepisów na smaczne i zdrowe (bo pozbawione przemysłowych ?ulepszaczy?) chleby na zakwasie oraz drożdżowe ? np. chleb ciabatta, chleb dyniowy, miodowy, kukurydziany czy żytni z kminkiem. Ponadto polecamy receptury na całą gamę bułek ? np. szwedki czy bułki z ziarnami. Uzupełnienie publikacji stanowią pomysły na wyroby półcukiernicze ? np. chleb turecki, chałki czy bułeczki cynamonowe. Przepisy poprzedza obszerny rozdział, w którym znajdziesz niezbędne informacje na temat wypieku pieczywa w domu, m.in. jakie zgromadzić akcesoria, jakie są rodzaje mąki i etapy wytwarzania. |
EAN | 9788377070901 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7707-090-1 |
Autor | Zbigniew Prokopczuk |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2011 |
Ilość stron | 128 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 170 x 247 x 12 |
Kuchnie świata i regionalne
Książki