KSIĄŻKA
Przysmaki chłopskie we współczesnej kuchni - Opracowanie zbiorowe [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Ilość stron | 160 |
Okładka | twarda |
Opis | Książka stanowi zbiór przepisów na tradycyjne specjały kuchni chłopskiej, oparte na składnikach pochodzących z polskiej wsi. Prezentujemy receptury na liczne dania mączne oraz potrawy z ziemniaków i kasz ? np. pierogi chłopskie z grzybami czy babkę ziemniaczaną z mięsem. W publikacji zamieściliśmy także przepisy na zupy, mięsa i ryby w swojskim wydaniu. Ponadto znalazły się tu pomysły na wiejskie wypieki, takie jak kołaczyki z serem czy placek drożdżowy z kruszonką. Zachęcamy do wprowadzenia do codziennego menu prostych dań ze zdrowych ekologicznych produktów. |
EAN | 9788377070451 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7707-045-1 |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2011 |
Ilość stron | 160 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 146 x 207 x 15 |
Opracowanie zbiorowe
Kuchnie świata i regionalne
Książki